Loempia Variant 1 (5 stuks)

Vulling:

  • 250 gram garnalen, kip of varkensvlees
  • 50 gram kool
  • 50 gram taugé
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram prei
  • Zout en peper

Omhulsel (pannenkoekjes):

Kies één van de volgende opties:

  1. Bloem + maïzena + eiwit + water
  2. Lopend papje van rijstebloem (molenaars kindermeel)
  3. Bloem, water, zout (tot bal)

Bereiding:

  1. Pannenkoekjes: Bak zeer dunne pannenkoekjes van het gekozen beslag. Ze moeten zo dun zijn dat je er bijna doorheen kunt kijken.
  2. Vulling:
    • Snijd de garnalen of het vlees in reepjes van ± 2 cm.
    • Snijd kool en prei fijn.
    • Maak de knoflook schoon en pers of snijd fijn.
    • Fruit alles kort aan en laat uitlekken op een zeef.
  3. Samenstellen:
    • Vul de pannenkoekjes met het mengsel en vouw ze dicht.
    • Frituur de loempia’s in diep vet.

Serveren met:

  • Katjangsaus (pindasaus) of
  • Gembersaus

Loempia Variant 2 – Kip & Groente (alternatieve versie)

Vulling:

  • 200 g kipfilet (gekookt en in reepjes)
  • 50 g witte kool (fijn gesneden)
  • 50 g taugé
  • 1 wortel (geraspt)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel: 1 theelepel maïzena om het mengsel te binden

Bereiding vulling:

  1. Fruit de knoflook in een beetje olie.
  2. Voeg de kool, wortel en kip toe en roerbak kort.
  3. Voeg ketjap, peper en zout toe.
  4. Roer de taugé er op het laatst doorheen.
  5. Bind eventueel met een beetje maïzena opgelost in water.
  6. Laat het mengsel afkoelen.

Omhulsel (pannenkoekjes):

  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 200 ml water
  • Snufje zout

Bereiding pannenkoekjes:

  1. Meng alle ingrediënten tot een dun beslag.
  2. Bak in een ingevette koekenpan flinterdunne pannenkoekjes.

Samenstellen en bakken:

  1. Leg een lepel vulling op een pannenkoekje.
  2. Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.
  3. Plak dicht met een beetje losgeklopt ei.
  4. Frituur in hete olie tot goudbruin.

Serveren met:

  • Katjangsaus (pindasaus) of
  • Gembersaus (zoals in het originele recept)