Loempia Variant 1 (5 stuks)
Vulling:
- 250 gram garnalen, kip of varkensvlees
- 50 gram kool
- 50 gram taugé
- 1 teentje knoflook
- 10 gram prei
- Zout en peper
Omhulsel (pannenkoekjes):
Kies één van de volgende opties:
- Bloem + maïzena + eiwit + water
- Lopend papje van rijstebloem (molenaars kindermeel)
- Bloem, water, zout (tot bal)
Bereiding:
- Pannenkoekjes: Bak zeer dunne pannenkoekjes van het gekozen beslag. Ze moeten zo dun zijn dat je er bijna doorheen kunt kijken.
- Vulling:
- Snijd de garnalen of het vlees in reepjes van ± 2 cm.
- Snijd kool en prei fijn.
- Maak de knoflook schoon en pers of snijd fijn.
- Fruit alles kort aan en laat uitlekken op een zeef.
- Samenstellen:
- Vul de pannenkoekjes met het mengsel en vouw ze dicht.
- Frituur de loempia’s in diep vet.
Serveren met:
- Katjangsaus (pindasaus) of
- Gembersaus
Loempia Variant 2 – Kip & Groente (alternatieve versie)
Vulling:
- 200 g kipfilet (gekookt en in reepjes)
- 50 g witte kool (fijn gesneden)
- 50 g taugé
- 1 wortel (geraspt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel ketjap manis
- Peper en zout naar smaak
- Eventueel: 1 theelepel maïzena om het mengsel te binden
Bereiding vulling:
- Fruit de knoflook in een beetje olie.
- Voeg de kool, wortel en kip toe en roerbak kort.
- Voeg ketjap, peper en zout toe.
- Roer de taugé er op het laatst doorheen.
- Bind eventueel met een beetje maïzena opgelost in water.
- Laat het mengsel afkoelen.
Omhulsel (pannenkoekjes):
- 100 g bloem
- 1 ei
- 200 ml water
- Snufje zout
Bereiding pannenkoekjes:
- Meng alle ingrediënten tot een dun beslag.
- Bak in een ingevette koekenpan flinterdunne pannenkoekjes.
Samenstellen en bakken:
- Leg een lepel vulling op een pannenkoekje.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.
- Plak dicht met een beetje losgeklopt ei.
- Frituur in hete olie tot goudbruin.
Serveren met:
- Katjangsaus (pindasaus) of
- Gembersaus (zoals in het originele recept)