GADO GADO (groenteschotel met pindasaus)  

  • 1 schoteltje kool gesneden                          
  • 1 flink stuk bloemkool 
  • 200 gram boontjes                                     
  • 125 gram taugé 
  • 2 hardgekookte eieren                                
  • zout 

Voor de saus: 

  • 1 teen knoflook fijngehakt                           
  • 1 stukje trassi
  • 2 theelepels sambal oelek                           
  • 3 eetlepels pindakaas

Maak de groenten schoon en kook ze met wat zout halfgaar behalve de taugé, die overgiet men met kokend water. Laat alles uitlekken en doe de groenten op een grote platte schaal. Fruit dan in wat olie de knoflook, trassi en sambal. Voegdan de pindakaas toe. Roer het geheel tot een dikke pap en voeg indien nodig watwater bij. Is de saus gereed dan wordt de groenten hiermee overgoten. Garneer het met partjes ei. Gefruite uitjes en schijfjes komkommer zijn een welkome aanvulling. 

GADO GADO SENANG (groenteschotel met pindasaus)  

  • 1 komkommer in schijfjes                           
  • 1 grote ui gefruit 
  • 2 hardgekookte eieren                                
  • 200 gram witte kool fijngesneden
  • 200 gram taugé schoongemaakt                 
  • 200 gram sperziebonen gaar
  • 1 schotel gebakken tempeh                        
  • gebakken kroepoekjes 

Dompel de taugé en kool even in kokend water en laat dit weer uitlekken en afkoelen. Schik de groenten naast elkaar op een platte schaal en drapeer destukjes tempeh, komkommer, kroepoekjes en plakjes ei eromheen. De pindasaus er overheen gieten, maar kan er ook apart erbij. De gebakken ui moet wel over de groenten. 

GADO GADO (groentegerecht)

  • 2 hard gekookte eieren                               
  • 250 gram witte kool in dunne repen 250 gram
    andijvie in dunne repen        
  • ¼ blikje sperziebonen of verse 
  • 100 gram gewassen taugé                          
  • ½ komkommer in plakjes
  • 1 tomaat in parten kroepoek                       
  • 2½ dl pindasaus 

Snijd de eieren overlangs in 4 parten. Leg de kool met 1 eetlepel water op de bodem van een wijde schaal en zet de schaal met deksel voor 5 min. op vol vermogen in de magnetron. Was de andijvie, in repen snijden en in een wijde schaal met deksel 3 min. op vol vermogen koken in de magnetron. Laat de sperziebonen uitlekken (verse eerst blancheren). Giet over de taugé in een vergiet een ketel kokend water. Rangschik alle groenten op een grote platte schaal en garneer met plakjes komkommer, partjes tomaat, ei en stukjes kroepoek. Serveren met een warme of koude pindasaus en natuurlijk witte rijst.